Thu. Sep 19th, 2024

Een statement dat kan tellen: Juventus heeft het contract van Nicolo Fagioli verlengd tot 2028. De 22-jarige Italiaan is zeven maanden geschorst voor illegaal gokken op voetbalmatchen, maar zijn club laat hem niet vallen. Integendeel.

De handtekeningen moeten nog gezet, maar volgens ‘La Gazzetta dello Sport’ zijn Juventus en Nicolo Fagioli een contractverlenging overeengekomen. De middenvelder had bij de ‘Oude Dame’ een verbintenis tot medio 2026, maar een nieuw contract moet hem nu minstens tot 2028 bij de Turijnse club houden.

Dat is opvallend, want Fagioli bekende afgelopen weken dat hij illegaal gokte op voetbalwedstrijden. In het gokschandaal rond enkele Italiaanse voetballers waren ook internationals Sandro Tonali en Nicolo Zaniolo betrokken. Fagioli kreeg 7 maanden schorsing omdat hij goed meewerkte aan het onderzoek.

Bij dat onderzoek gaf Fagioli te kennen dat zijn gokschulden op een bepaald moment bijna drie miljoen euro bedroegen en dat hij bij een wissel huilend naar de bank ging omdat hij alleen maar aan zijn gokschulden kon denken. Ter referentie: de middenvelder verdient bij Juve een kleine 2 miljoen euro bruto.

Al wordt dat laatste bedrag nu aangepast, want Juventus zou het salaris van Fagioli verhogen. Eerder kwam de club ook al met een statement naar buiten waarin het uitsprak dat het zijn speler zou blijven steunen. Ook de fans dragen Fagioli nog in hun hart, afgelopen weekend tegen Verona werd hij door heel het stadion bezongen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *