Thu. Sep 19th, 2024

Etienne Vaessen is terug op het trainingsveld. De RKC-doelman raakte bewusteloos na een harde botsing tijdens de wedstrijd tegen Ajax begin oktober. Naar omstandigheden zou het ‘redelijk goed’ met hem gaan.

Dat vertelde algemeen directeur van RKC Frank van Mosselveld tegen ESPN voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta (2-0). ,,Ik heb hem van de week weer voorzichtig bezig gezien op het trainingsveld.”

De doelman kwam bij het eredivisieduel met Ajax akelig in botsing met Brian Brobbey. Vaessen bleef roerloos liggen en de paniek was groot in het stadion. Na het incident werd op het veld meteen gestart met reanimeren, maar al snel bleek dat Vaessen waarschijnlijk geen hartproblemen had. Het duel werd definitief gestaakt nadat de RKC-keeper met een brancard van het veld werd gedragen.

,,Het is een blessure waarbij je van dag tot dag moet kijken wat er gebeurt als je de intensiteit verhoogt”, legde Van Mosselveld uit. ,,Hij vangt voorzichtig ook al wat ballen. Onder begeleiding van de fysio’s, bouwen we heel langzaam uit. Het is in ieder geval heel positief dat we hem weer op het veld zien.”

De botsing heeft wel een ‘behoorlijke nasleep’ gehad volgens de algemeen directeur. Vaessen heeft nog veel last van hoofdpijn. ,,Als ik het vergelijk met hoe hij er twee weken geleden bij zat, zie ik een enorme vooruitgang. Dat wil niet zeggen dat hij deze lijn door kan trekken, we moeten het van dag tot dag bekijken.”

Over de vraag of hij ooit weer onder de lat zou staan, is volgens Van Mosselveld nog geen discussie gevoerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *