Thu. Sep 19th, 2024

De Tour de France van 2024 is op het lijf geschreven van de Deen Jonas Vingegaard, zag ook Merijn Zeeman.

„De route is goed voor Jonas en dus ook voor ons”, zei de sportief directeur van wielerploeg Jumbo-Visma, na de presentatie van het routeschema in Parijs. Vingegaard won de afgelopen twee edities.

Zeeman volgde het op afstand en zag veel aankomsten bergop en twee individuele tijdritten voorbijkomen. „Ik kijk uiteraard vanuit ons perspectief. Er zit alles in waardoor Jonas goed tot zijn recht komt.”

Dat de Tour op 21 juli eindigt met een tijdrit over 35 kilometer van Monaco naar Nice was bekend. Dat ook in de zevende etappe individueel tegen de klok moet worden gereden was ook voor Zeeman een verrassing. „Ze zijn er sowieso in geslaagd nog best veel geheim te houden over het routeschema van volgend jaar. Maar ook dit is voor ons goed nieuws. Jonas is heel allround.”

Het werk gaat nu beginnen, vertelde Zeeman die samen met teambaas Richard Plugge, Mathieu Heijboer (head of performance) en ploegleider Grischa Niermann een plan gaat maken. „Nu begint ons huiswerk, waarbij we natuurlijk ook rekening houden met de wensen van de renners.” Zeker is dat Vingegaard opnieuw de Tour rijdt. „Of dat daar een tweede klassementsman bij komt gaan we rustig bekijken. In december gaan we met de ploeg nog op stage en daarna zullen we onze plannen ontvouwen.”

Ook wordt bekeken welke ritten vooraf verkend gaan worden. „Dat zijn sowieso de bergritten, maar bijvoorbeeld ook de rit met gravelstroken rond Troyes of ritten waar de wind een rol kan spelen. Meestal hebben we 70 procent van de etappes vooraf wel gezien”, aldus Zeeman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *