Thu. Sep 19th, 2024

Vorige week wuifde afscheidnemend wielrenner Greg Van Avermaet (38) nog zijn fans uit in Dendermonde. Hij hing er zelfs letterlijk zijn fiets aan de haak. Een week later mocht die er opnieuw af, voor de SGRAIL100, een triatlon in het Spaanse Girona. Van Avermaet was meteen succesvol en kwam als eerste over de finish. “Een beetje uit mijn comfortzone, maar wel heel leuk.”

De SGRAIL 100 dus, voor Greg Van Avermaet in het Spaanse Girona. Op het programma? 1.500 meter zwemmen, 92 kilometer fietsen op vooral gravelstroken en 10 kilometer trailrunning op een stevige beklimming. Onder het toeziend oog van de Duitse triatlonlegende Jan Frodeno, voormalig olympisch kampioen op de discipline, zwom,fietste en liep Van Avermaet naar de overwinning.

De SGRAIL 100 is een ludieke triatlon waar plezier voorop staat. De meeste toppers gaan niet helemaal voluit.

“Mijn eerste triatlon zit erop”, schreef Van Avermaet ‘s avonds nog op Instagram. “Een beetje buiten mijn comfortzone, maar het was héél leuk. Bedankt Jan Frodeno voor de warme ontvangst.”

‘Gouden Greg’ reed twee weken geleden zijn allerlaatste koers in Parijs-Tours. Hij reed een fantastisch palmares bij elkaar met onder meer olympisch goud, Tirreno-Adriatico, Parijs-Roubaix en tweemaal de Omloop.

Van Avermaet gaf op zijn afscheidsevenement nog mee dat hij binnenkort ook naar Peru trekt voor een bikepackvakantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *