Thu. Sep 19th, 2024

De Braziliaanse voetballer Vinícius Junior van Real Madrid heeft het Sevilla van Rode Duivel Dodi Lukebakio bedankt voor het snel oppakken van een man die zich tijdens de wedstrijd tegen Real racistisch uitliet. De supporter werd meteen uit het stadion verwijderd. In de Spaanse media verscheen een foto van een man die een aap imiteerde in de richting van Vinícius.

“Dank aan Sevilla dat het zo snel heeft ingegrepen bij weer een trieste episode in het Spaanse voetbal”, schreef de aanvaller op Instagram na de wedstrijd, die in 1-1 eindigde. “Helaas kreeg ik ook een video te zien van nog een racistische daad tijdens de wedstrijd, dit keer door een kind. Was er niemand om haar op te voeden?”

Vinícius Junior heeft de leiding in een speciale commissie van wereldvoetbalbond FIFA die racisme wil uitbannen in het voetbal en strengere straffen voor discriminerend gedrag zal voorstellen. De snelle aanvaller van Real Madrid was vorig seizoen herhaaldelijk mikpunt van racisme tijdens wedstrijden.

“Ik hoop dat de Spaanse autoriteiten hun werk doen”, gaat hij verder. “Zulke mensen moeten crimineel berecht kunnen worden. Als het strafrecht daarvoor aangepast wordt, zou dat al een mooie eerste stap betekenen in de voorbereiding op het WK 2030. Ik ben hier om daarbij te helpen. Het spijt me dat ik in herhaling moet vallen, maar dit is het negentiende geval en het gaat maar door…”

Real Madrid verspeelde voor de tweede keer dit seizoen punten in La Liga. De doelpunten vielen in de slotfase. Na een voorzet vanaf de linkerkant werkte de Oostenrijker David Alaba de bal een kwartier voor tijd in zijn eigen doel. Real sloeg vrijwel direct terug. Dani Carvajal scoorde uit een vrije trap van Toni Kroos met zijn hoofd: 1-1. De Madrilenen hebben na tien duels 25 punten. Girona (22 punten) en FC Barcelona (21 punten) komen dit weekend nog in actie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *