Thu. Sep 19th, 2024

Ook voor Zdenek Stybar is het doek gevallen. De 37-jarige Tsjech heeft met de Ronde van Guangxi zijn laatste WorldTourkoers gereden. “Niet helemaal zoals ik verwacht had te stoppen.”

Zijn contract bij Jayco-AlUla wordt niet verlengd en ook andere teams op het hoogste niveau zijn gezien zijn leeftijd niet meer geïnteresseerd. Zdenek Stybar zet ietwat gedwongen een punt achter zijn (weg)carrière. De slotrit in de Ronde van Guangxi was zijn allerlaatste optreden.

“Dit is het dan. De laatste WorldTourkoers uit mijn carrière”, postte Stybar na de wedstrijd op Instagram. “Het ging niet helemaal zoals ik verwacht had, maar het leven zou saai zijn als we alles konden plannen, toch? Het is nu tijd om even stil te zitten en over de toekomst na te denken.” Onder de post van Stybar heel wat reacties van collega’s. Onder meer Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Philippe Gilbert en Remco Evenepoel stuurden dankwoordjes.

Stybar reed pas sinds dit jaar voor Jayco-AlUla, maar de Tsjech kon door een operatie aan zijn liesslagaders en een coronabesmetting nooit zijn stempel drukken. Daarvoor was hij elf jaar actief bij de Quick-Stepploeg van Patrick Lefevere. Hij won onder meer een rit in de Tour (2015) en de Vuelta (2013) en was ook de beste in de Omloop (2019), de Strade Bianche (2015) en de E3 Saxo Classic (2019).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *