Thu. Sep 19th, 2024

Geen tijdritzege om het seizoen mee af te sluiten. Remco Evenepoel (23) beet in de Chrono des Nations zijn tanden stuk op tijdritsensatie Joshua Tarling (19). Stefan Bissegger werd derde.

45 kilometer knallen tegen de tijd en daarna vakantie. Remco Evenepoel wou in de Chrono des Nations nog één keer zijn derde Kristallen Fiets en zijn regenboogtrui tijdrijden kracht bij zetten. Opvallend, in Les Herbiers maar één landgenoot op de erelijst: Bert Roesems. Vader van Siebe, die op zijn beurt steun en toeverlaat is van… Remco Evenepoel.

Vooraleer onze landgenoot van het startpodium rolde – voor wat op papier een duel met Europees kampioen Joshua Tarling zou worden – nog een paar interessante Belgen aan de start: Cian Uijtdebroeks die na zijn 8ste plaats in de Vuelta vastbesloten is aan zijn tijdrit te schaven en Alec Segaert, vorig jaar winnaar van de Chrono des Nations bij beloften.

Terwijl Uijtdebroeks streed voor een plaats in de betere middenmoot, zette Segaert bij z’n passage aan het eerste tussenpunt een eerste richttijd. Bjerg, Cavagna en Bissegger deden beter, waarna het wachten was op het duo Tarling-Evenepoel. De Brit ging met 12:53 als enige onder de dertien minuten, terwijl Evenepoel 9 seconden toegaf en doorkwam in 13:03.

Aan het tweede tussenpunt dezelfde trend als aan het eerste. Segaert zette de richttijd waarna Bjerg, Cavagna en Bissegger beter deden. Tot Tarling kwam. De Welshman blies iedereen weg en deed een dikke minuut beter dan de rest met 38:40. Evenepoel beet er zijn tanden op stuk, maar zag de achterstand op zijn concurrent bijna verdubbeld: de wereldkampioen had met nog een handvol kilometer te gaan 17 seconden goed te maken.

Onbegonnen werk tegen tijdritbeest Tarling. De 1m94 grote en nog altijd maar 19 jaar oude krachtpatser liet de zege niet meer schieten. De Europese kampioen deed met 52:02 na 45,4 kilometer 13 seconden beter dan de wereldkampioen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *