Thu. Sep 19th, 2024

De Jonge Rode Duivels blijven foutloos in hun EK-kwalificatiecampagne. De Belgische U21 haalden het moeizaam, maar verdiend met 0-2 in Malta na goals van Olaigbe en Engels. Dinsdag wacht de beloften een eerste test in Hongarije.

Na de zege tegen Kazachstan van begin september waren de Jonge Duivels het, in hun jacht op een ticket voor het EK van 2025, aan zichzelf verplicht om de drie punten mee te graaien op bezoek bij voetbaldwerg Malta. Daar mocht het vertrek van Vermeeren en Keita richting A-ploeg niets aan veranderen.

België was in Malta ook effectief heer en meester, maar scoren lukte zoals vorige maand lange tijd niet. Stassin kopte op de paal, De Winter en Spileers mikten net naast. Ook een bedrijvige Fofana, de beste man op het veld, kon niet scoren. Een kwartier voor tijd was het de ingevallen Olaigbe die, ook al zoals tegen Kazachstan, dan toch de ban brak. De spits van Cercle Brugge werd diep gestuurd door Rommens en rondde knap af. Enkele minuten voor affluiten knalde Engels nog staalhard een vrije trap tegen de netten, goed voor een moeizame maar verdiende 0-2-zege.

De Jonge Duivels draaien met zes op zes nog steeds bovenaan mee in hun groep, ook Spanje en Hongarije tellen evenveel punten – de Hongaren hebben weliswaar een match meer gespeeld. Dinsdag volgt voor de beloften een eerste échte test, dan gaan ze op bezoek in Boedapest.

De negen groepswinnaars en de drie beste tweedes plaatsen zich automatisch voor het EK 2025 in Slowakije. De zes andere landen die tweede zijn geworden in hun poule, strijden in de play-offs voor de drie resterende EK-tickets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *