Thu. Sep 19th, 2024

Op het Gala van de Kristallen Fiets moest hij nog genoegen nemen met een tweede plaats achter Remco Evenepoel, maar in de internationale zegestand is Jasper Philipsen (25) wel op weg om de nummer één te worden. Onze landgenoot haalde in Marmaris zijn achttiende overwinning van het seizoen binnen.

Philipsen kon na een heuvelachtige etappe zijn sprint in Marmaris niet vanuit een ideale positie inzetten, maar hij haalde het in extremis toch nog voor Timothy Dupont (Tarteletto-Isorex) en de Italiaan Giovanni Lonardi (Eolo-Kometa).

Kazaks kampioen Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan Team), winnaar van de koninginnenetappe in Turkije, blijft aan de leiding van het algemene klassement. De Ronde van Turkije duurt nog tot en met zondag. Morgen wacht een heuvelachtige etappe van 180 kilometer tussen Marmaris en Bodrum.

Eerder in de wielerronde van Turkije sprintte Philipsen ook al naar ritzeges in de eerste en de tweede etappe. Hij telt nu achttien seizoenszeges, één meer dan zijn Sloveense concullega Tadej Pogacar. Pogacar heeft zijn seizoen al gestopt. De laatste renner die 18 keer won op één seizoen was Elia Viviani in 2018.

Voetnoot: de Colombiaan Miguel Angel Lopez won dit jaar 20 keer, zij het vooral op een lager niveau in het Zuid-Amerikaanse en Colombiaanse circuit. Bovendien is Lopez sinds juli geschorst voor vermeend dopinggebruik door wereldwielerbond UCI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *