Thu. Sep 19th, 2024

Het is gebeurd! Vincent Kompany heeft zijn eerste overwinning in de Premier League te pakken. Zijn Burnley won met 1-2 bij Luton Town na een dolle slotfase. “Dit voelt geweldig aan, dit zat eraan te komen”, aldus Kompany na de match.

Na een 1 op 18 was het van moeten voor Vincent Kompany, die met Al-Dakhil één Belg in de basis dropte. Dat de nodige druk op de wedstrijd zat, werd al snel duidelijk. Goed voetbal kregen we niet te zien in de eerste helft. Veel strijd, dat wel.

Burnley versierde een handvol kansen. Foster, Brownhill en Amdouni konden hun schoten niet kadreren. Aan de overkant liet Ogbene een prima kopkans onbenut. 0-0 bij rust? Tóch niet. Na een steekpass van Berge kwam Foster alleen voor Kaminski, die geen schijn van kans had: 0-1. Doelpunt met een hoog Jupiler Pro League-gehalte.

Waar Burnley in de eerste helft de betere ploeg was, bleef daar na de pauze weinig van over. Het was pompen of verzuipen voor de Clarets. Morris en Brown kwamen dicht bij de gelijkmaker. Cullen moest een bal op de lijn redden, een vermeende strafschopovertreding van Beyer bleef onbestraft.

De gelijkmaker hing in de lucht én viel ook. Adebayo tikte – na weinig doortastend verdedigen van Al-Dakhil – de 1-1 binnen. Enorme domper voor Burnley. Dat echter metéén antwoordde. Invaller Bruun Larsen sneed naar binnen en krulde de 1-2 prachtig in doel. Twee goals in evenveel minuten. Dolle slotfase.

Vincent Kompany mocht juichen. Hij boekte zijn eerste overwinning als coach in de Premier League. Burnley staat nu achttiende in de stand en sluit aan bij Everton en Luton, die ook vier punten hebben.