Thu. Sep 19th, 2024

Het blessureleed bij Anderlecht had na de topper tegen Club Brugge zomaar nog veel groter kunnen zijn. Jan Vertonghen ontsnapte in de eerste helft aan een ware horrorblessure. Bij Club kreeg Hugo Vetlesen dan weer geen tweede gele kaart en gaf het Lotto Park Andreas Skov Olsen een bierdouche. Bekijk de fases hieronder.

Het voorval met Vertonghen kwam er na een hoekschop voor Anderlecht. Sabbe leek de bal te kunnen ontzetten in het halvemaantje, maar Vertonghen wilde met een ultieme poging het paars-witte gevaar behouden. Het leidde tot een ongelukkig contact tussen de twee, waarbij het linkerbeen van Vertonghen geplooid onder de vallende Sabbe belandde.

De aanvoerder van Anderlecht kermde het even uit van de pijn, maar kon gelukkig verder spelen. Wie de beelden herbekijkt, zal beseffen dat Vertonghen aan een ware horrorblessure – en in het ergste geval zelfs het einde van zijn carrière – is ontsnapt.

Nog in de eerste helft liet Hugo Vetlesen zich een paar keer stevig gelden. Het leverde de Noorse middenvelder een vroege gele kaart op nadat hij op de voet van Dolberg ging staan. Nog geen kwartier later ontsnapte Vetlesen echter aan een tweede gele karton. Nadat hij zelf – al dan niet foutief – van de bal werd gezet, trok hij in de recuperatie Leoni vrij hard onderuit. Visser bespaarde hem echter de uitsluiting, tot woede van quasi heel het Lotto Park.

Iets voorbij het uur lukte Skov Olsen de gelijkmaker met een knappe plaatsbal. Niet naar de zin van de Anderlecht-supporters, die de Deen op een bierdouche trakteerden nadat hij, samen met Zinckernagel, wat uitdagend vierde in hun richting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *