Thu. Sep 19th, 2024

Neen, de dubbel voor Alec Segaert zat er vandaag nooit in. Na zijn tijdritgoud woensdag wilde onze landgenoot een gooi doen naar een Europese titel op de weg bij de beloften, maar de kopgroep bleef buiten schot.

Alec Segaert finishte uiteindelijk 24ste, Gianluca Pollefliet was de eerste Belg op plaats elf.

De Deen Henrik Breiner Pedersen kroonde zich tot Europees kampioen.

“Het was een moeilijke koers”, opende Segaert bij VTM Nieuws. “Er was niet echt een ploeg die de organisatie op zich nam en initiatief nam. Dat is al een beetje het hele jaar het geval – die afwachtende houding. Op de plaatselijke ronden ging er telkens wel wat achterstand af en ik zag het wel goedkomen. Maar op twee ronden van het einde was het beste er een beetje af bij velen. Alle landen counterden elkaar wat. Zo bleven we met een te grote groep over.”

En zo is er twee dagen na zijn tijdritgoud toch wel wat ontgoocheling bij Segaert. “Ik had er wel iets meer van verwacht. Bij een zwaardere koers had er misschien wel wat meer mogelijk geweest. Er was ook weinig wind. Als het vroeg had gescheurd, kregen we een andere koers. Ik miste ook wel wat frisheid, doordat er maar één dag tussen de tijdrit en de wegrit zat.”

De Belg Jenthe Biermans heeft de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. Het was een rit van Mondorf-les-Bains naar Mamer die eindigde in een massasprint. De 27-jarige renner van Arkéa-Samsic hield de Deen Søren Kragh Andersen en de Nederlander Tim van Dijke (Jumbo-Visma) achter zich.

Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck) nam dankzij bonificatieseconden de leiderstrui over van de Nieuw-Zeelander Corbin Strong, die nu tweede is op 2 seconden. De Ronde van Luxemburg duurt tot en met zondag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *