Thu. Sep 19th, 2024

Arsenal heeft in stijl z’n terugkeer in de Champions League gevierd. Mede dankzij een knappe goal én een assist van Leandro Trossard wonnen de Gunners met 4-0 van PSV. Bij de Nederlanders stonden Johan Bakayoko en Noa Lang in de basis, Yorbe Vertessen viel in.

Mocht iemand de rekening ook al hebben gemaakt, dan zal hij tot dezelfde conclusie zijn gekomen: dat Leandro Trossard sinds zijn transfer naar Arsenal wel erg efficiënt is. Toch als je zijn rendement afzet per speelminuut.

Gemiddeld is hij elke match beslissend. Statistiek die hij nog wat scherper zette. Tegen een naïef PSV, dat ondanks het kwaliteitsverschil de risico’s niet schuwde, scoorde hij de 2-0 en bracht hij ook de derde aan. Mooi doelpunt en een fraaie assist erbij. Sterspeler Bukayo Saka, Gabriel Jesus en Trossard liepen door een open deur.

Op zijn achtentwintigste debuteerde Trossard woensdag in de Champions League. “Ik kijk er enorm naar uit”, vertelde hij zondag nog. In het Engels klonk dat zoals de hit van de Pointer Sisters: “I am so excited.” Hij verborg het in ieder geval niet.

Door de blessure van concurrent Martinelli stond Trossard voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap. Na negen maanden in loondienst bij The Gunners is de Limburger nog altijd geen onbetwist titularis. In de 27 matchen die hij heeft gespeeld, startte hij slechts in de helft. Het is pendelen tussen de bank en basis.

Slechts een keer maakte hij tot nu toe de 90 minuten vol, maar als hij tussen de lijnen staat, werkt hij wel aan zijn cijfers. Hij heeft sinds woensdag een voet in 15 goals: 4 goals en 11 assists. Daarmee hoort hij bij de meest beslissende spelers van zijn club. Impactaanwinst. Dit seizoen heeft hij zelfs een voet in een doelpunt elke 58 minuten. Efficiënt.

Na zijn treffer in de Community Shield en die tegen Everton, afgelopen zondag, zit hij dit seizoen aan 3 goals en 1 assist in vijf matchen. Voor het uur mocht Trossard aan uitblazen. Hij zag nog hoe kapitein en uitblinker Martin Ødegaard met een geweldig schot de 4-0-eindstand vastlegde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *