Thu. Sep 19th, 2024

Feyenoord gaat het in de Champions League opnemen tegen Celtic, Atlético Madrid en Lazio. Dit moet je weten over de drie tegenstanders van de kampioen van de eredivisie.

Feyenoord speelde in de clubhistorie slechts één keer eerder tegen Atlético Madrid. Dat was op 8 augustus 2021, in een van de eerste thuiswedstrijden onder Arne Slot. In een ‘vriendschappelijk’ duel met veel overtredingen en opstootjes maakte Naoufal Bannis in minuut 93 de winnende goal, waarna Diego Simeone het nog even flink aan de stok kreeg met Slot en zijn assistenten John de Wolf en Marino Pusic.

Atlético Madrid werd in de 120-jarige clubhistorie elf keer kampioen van Spanje, deze eeuw gebeurde dat in 2014 en 2021. Daarnaast wonnen Los Colchoneros in 2010, 2012 en 2018 de Europa League. In 2014 en 2016 stond Atlético in de Champions League-finale, maar beide keren was rivaal Real Madrid net iets te sterk, in Lissabon na verlenging en in Milaan na strafschoppen. Atlético verloor in 1974 al de finale van de Europa Cup I tegen Bayern München.

De bekendste naam bij Atlético is eigenlijk al jaren de Argentijnse coach Diego Pablo ‘Cholo’ Simeone, die al sinds 23 december 2011 aan het roer staat bij de club die hij in twee periodes (1994-1997 en 2003-2005) diende als speler. De grootste naam in zijn selectie is Antoine Griezmann, de 121-voudig international van Frankrijk die vorig jaar terugkeerde na twee teleurstellende seizoenen bij FC Barcelona.

De Fransman speelt in de rug van de spitsen Álvaro Morata en Memphis Depay, die in september aan de kant staat met een spierblessure. De spits van Oranje toonde bij Atlético al regelmatig zijn kwaliteiten, maar sukkelt ook al jaren met blessures. De Fransman Thomas Lemar is er tijdens de duels met Feyenoord sowieso niet bij. Hij scheurde in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Valencia zijn achillespees af. Volgens de Spaanse club moet Lemar een operatie ondergaan en is hij lange tijd niet beschikbaar. Feyenoord treft Atlético Madrid op 4 oktober en 28 november.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *