Thu. Sep 19th, 2024

Dinsdagavond is het dan eindelijk zover. Na 66 jaar staat Antwerp nog eens op het kampioenenbal. De ‘Great Old’ start het Champions League-avontuur op bezoek bij Barcelona. Volg de aanloop naar de partij en natuurlijk de match zelf op de voet in onderstaande liveblog. De wedstrijd is dinsdag ook live te bekijken bij VTM 2.

Antwerp is gewaarschuwd. Barcelona veegde gisteravond de vloer aan met Betis, het werd in eigen huis – het tijdelijke Estadi Olímpic – 5-0. Nieuwkomer Joao Felix en Robert Lewandowski zetten de Catalanen al voor de rust op een geruststellende 2-0-voorsprong. Ferran Torres, Raphinha en Joao Cancelo – een andere aanwinst – diepten de score uit na de pauze. Barcelona is in La Liga gestart met 13 op 15. Real Madrid kan wel nog beter doen. Als de Koninklijke vanavond in eigen huis Sociedad klopt, heeft het 15 op 15. 

Het Barcelona-jaar van Mark van Bommel, brutalist in de stad van Gaudi: “Als je me goed analyseert, was ik toch niet zo’n slechte speler”

Mark van Bommel keert terug naar FC Barcelona. De club waarmee hij als speler de Champions League en de Spaanse titel won. Een terugblik door de ogen van ooggetuigen uit de kleedkamer. En door hemzelf: “Ronaldinho en Messi hielden minutenlang, met hun kont op een bankje, een bal hoog. Op blote voeten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *