Thu. Sep 19th, 2024

Neymar heeft voetballegende Pelé voorbijgestoken als topschutter van het Braziliaanse nationale voetbalelftal.

Hij vond vrijdag in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia in Belem voor de 78ste (en later ook voor de 79e) keer het net in het shirt van de Seleçao. “Nooit gedacht dat ik dit record zou breken”, aldus Neymar.

Brazilië nam het vrijdagavond op tegen Bolivia in hun eerste kwalificatiematch voor het WK van 2026. Een obstakel dat al snel overwonnen werd, want twee treffers van Rodrygo en eentje van Raphinha (op assist van Neymar) hadden Brazilië al vroeg op een geruststellende voorsprong gezet.

In de 61ste minuut scoorde Neymar de 4-0 en dat was een doelpunt voor de geschiedenisboeken. Het was namelijk zijn 78e doelpunt ooit voor de Brazilianen, waarmee hij legende Pelé voorbijstak als beste schutter ooit voor de nationale ploeg. In blessuretijd deed hij er zelfs nog eentje bij door de 5-1 eindstand binnen te leggen.

Neymar telt nu 79 goals in 125 matchen voor Brazilië, tegen 77 voor Pelé, die weliswaar slechts 92 matchen speelde.

Neymar: “Nooit gedacht dat ik dit record zou breken”

“Ik ben enorm blij”, blikte Neymar terug op zijn record. “Ik had nooit gedacht dat ik dat zou breken. Maar ik wil niet zeggen dat ik beter ben dan Pelé, alleen maar omdat ik hem voorbij ben gegaan in het aantal goals. Ik wil gewoon mijn eigen naam schrijven in  de geschiedenisboeken van het Braziliaanse voetbal en mijn familie – die ver weg is – en mijn ploegmaats bedanken.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *