Thu. Sep 19th, 2024

Jesus Herrada heeft de elfde etappe in de Vuelta gewonnen.

De Spanjaard van Cofidis was op de slotklim de beste van een lange vlucht. Remco Evenepoel en de andere klassementsmannen hielden hun kogels op zak.

De elfde etappe in de Ronde van Spanje bracht het peloton van Lerma naar Vinuesa. De rit was overwegend (Spaans) vlak, maar de finish lag wel op La Laguna Negra, een beklimming van 6,5 kilometer aan 6,8%. Aangezien het echt zware werk nog moet komen werd verwacht dat de klassementsrenners hun kogels op zak zouden houden.

Een kans voor de aanvallers diende zich aan en dus was het gevecht voor de vroege vlucht op het scherpst van de snee – het duurde meer dan een uur voor een 26-koppige groep weg kon rijden. Grootste namen waren Thomas, Ganna, Kron, Grégoire en Herrada. Jumbo-Visma kon zich wel vinden in die situatie en liet de voorsprong gestaag oplopen tot 6 minuten.

De vluchters mochten het dus inderdaad onder elkaar uitvechten voor de ritzege. Ganna legde het tempo hoog voor ploegmaat Thomas, maar de Welshman moest het in de steile slotkilometer afleggen tegen de explosievere types. Jonkies Grégoire en Kron lagen op vinkentouw, maar ze hadden geen antwoord op het eindschot van de meer ervaren Jesus Herrada. De Spanjaard van Cofidis boekte met een lange sprint zijn derde ritzege ooit in de Vuelta.

Dan was het nog uitkijken naar de strijd tussen de favorieten voor het klassement, maar die kwam er niet. Uijtdebroeks leek nog een zaakje te doen, maar hij werd vlak voor de meet nog gegrepen na een sprintje van Remco Evenepoel. Alle klassementsmannen kwamen zij aan zij over de streep, Sepp Kuss mocht dus een nieuwe leiderstrui ophalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *