Thu. Sep 19th, 2024

Olav Kooij heeft ook de tweede rit in de Tour of Britain gewonnen.

De Nederlander van Jumbo-Visma maakte net als gisteren een knappe lead-out van Wout van Aert af. Onze landgenoot werd zelf nog derde.

De tweede etappe in de Tour of Britain was een korte en overwegend vlakke in en rond Wrexham. Een nieuwe massasprint leek dus het voorbestemde scenario, al probeerde Abram Stockman daar nog een stokje voor de steken. Onze landgenoot van Tour de Tietema-Unibet bleef samen met een medevluchter lang vooruit, maar werd in de finale dan toch gegrepen door het peloton.

In de voorbereiding op de verwachte massasprint deed vooral Bora-Hansgrohe er alles aan om Jumbo-Visma naar het achterplan te verdringen, maar een sterke Edoardo Affini loodste Wout van Aert en Olav Kooij toch in een perfecte positie naar de smalle slotkilometer.

Net als gisteren fungeerde Van Aert als loods voor Kooij en onze landgenoot volbracht z’n taak opnieuw voorbeeldig. Met een sterke lead-out piloteerde hij z’n Nederlandse ploegmaat naar een tweede opeenvolgende zege, Van Aert zelf werd derde. Sam Bennett strandde op plek twee. Dankzij z’n zege wordt Kooij nog wat steviger leider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *