Thu. Sep 19th, 2024

Remco Evenepoel (23) bleef de hele dag uit de problemen en gaat ook morgen als leider van start in de Vuelta. “De finale was best hectisch.”

Twee hechtingen, een witte pleister boven de rechter wenkbrauw en excuses van de organisatie: zijn spectaculaire val maandag in Arinsal lijkt daarmee tot het verleden te behoren. “Ik heb geen last, ik heb niets gevoeld. Niet aan mijn hoofd en niet aan de rest van mijn lichaam.”

“Het was speciaal om in die rode trui rond te rijden”, vertelt Evenepoel. “Het was mooi dat mijn fiets verschillende rode accenten had. Ik heb ervan genoten.”

“Ik heb eerlijk gezegd nog niet nagedacht hoe we het van hier verder doen”, zei hij over die rode trui. “Maandag hebben we de ritzege en de rode trui gevierd. We wisten dat dinsdag onmogelijk zou zijn om de trui weg te geven en woensdag wellicht ook. We zien het wel, als het geschikte moment daar is, hoe we het doen. En dan doen we het zoals in de Giro, want de trui moet niet naar een andere renner gaan die kans maakt op Vueltawinst.”

Evenepoel reed de hele dag alert voorin en was ook op het einde nog goed bij de pinken. “De wind blies van alle kanten, maar ik ben de dag goed doorgekomen. De finale was best hectisch. Alle rotondes lagen in dalende lijn. Een valpartij is dan rap gebeurd en dat was ook het geval. Gelukkig kon ik rekenen op mijn sterke ploeggenoten. Ze hielden mij goed vooraan.”

De Belgische kampioen kwam ook nog eens terug op het sabotage-verhaal. “Dat ze olie op de weg wilden gooien, vind ik best speciaal. Die zever mag dan gaan stoppen. Het is een beetje een zottekot aan het worden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *