Thu. Sep 19th, 2024

Lionel Messi blijft maar scoren voor Inter Miami. Ook bij zijn debuut in de MLS was het raak – nadat hij met een héérlijk balletje tussendoor voor de pre-assist zorgde – afgelopen nacht. Inter Miami won met 0-2 bij New York Red Bulls en verliet daardoor de laatste plaats in de Amerikaanse competitie.

Messi staat nu op elf goals en drie assists in negen wedstrijden voor Inter Miami. De 36-jarige aanvoerder van wereldkampioen Argentinië begon met tien goals in zeven duels in de Leagues Cup, het toernooi met alle Amerikaanse en Mexicaanse op het hoogste niveau dat door Inter Miami werd gewonnen. Het was voor de club van voorzitter David Beckham de eerste prijs in de vijfjarige clubhistorie. Vervolgens bereikte Inter Miami afgelopen woensdag ook de finale van de US Open Cup, het Amerikaanse bekertoernooi. Messi gaf in de halve finale tegen Cincinnati FC (3-3 na 120 minuten, 7-8 na strafschoppen) twee assists op spits Leonardo Campana.

Messi begon voor het eerst sinds zijn debuut voor Inter Miami op de bank, maar kwam na een uur in het veld voor de 23-jarige spits Campana uit Ecuador. In de 89ste minuut bepaalde Messi de eindstand op 0-2, na een fraaie combinatie met het 18-jarige talent Benjamin Cremaschi die in Miami geboren en getogen is.

Inter Miami was na 37 minuten op voorsprong gekomen in de Red Bull Arena in Harrison, New Jersey. Het was debutant Diego Gómez (20) uit Paraguay die de score opende voor Inter Miami.

De club uit Florida heeft dankzij de overwinning de laatste plaats verlaten in de Eastern Conference van de MLS. Inter Miami staat nu veertiende met 21 punten uit 23 duels, twee punten meer dan Toronto FC. Om de play-offs nog te kunnen bereiken moet Inter Miami opklimmen naar minimaal de negende plaats. Daar staat nu Chicago Fire met elf punten meer, maar ook al twee duels meer gespeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *