Thu. Sep 19th, 2024

Mike Teunissen heeft de derde etappe in de Renewi Tour gewonnen. De Nederlander van Intermarché-Circus-Wanty was de sterkste na een ‘Vlaamse’ rit in en rond Geraardsbergen.

Tim Wellens werd ondanks een leegloper tweede en nam de leiderstrui over van Joshua Tarling.

Joshua Tarling begon na zijn straffe tijdritzege van gisteren als leider aan de derde etappe, maar al vrij snel werd duidelijk dat de motor van het 19-jarige toptalent nog niet groot genoeg is om ook op een Vlaams parcours met de besten te wedijveren. De Belgen Tim Wellens, Florian Vermeersch en Yves Lampaert lagen op vinkenslag om de leiderstrui over te nemen van de Brit.

Op de laatste van in totaal twee volledige beklimmingen van de Muur van Geraardsbergen schudde een sterke Wellens aan de boom. Onze landgenoot van UAE Team Emirates kwam met een kleine voorsprong boven, maar kreeg toen af te rekenen met een leegloper vooraan. Er stond toen nog meer dan 30 kilometer op de teller, maar hij verkoos toch niet te wisselen.

Wellens werd logischerwijs ingelopen en belandde in een elitegroep met ook Lampaert, Vermeersch, Hirschi, Wright en Teunissen. Toen ploegmaat Hirschi op de laatste beklimming van de Denderoordstraat doortrok, was Wellens een van de drie die de Zwitser konden volgen. Even later sloten ook Lampaert, Vermeersch en Teunissen weer aan.

Met z’n zevenen leken ze naar de finish op de Vesten te trekken, maar sluwe vos Teunissen wist in de afdaling richting Geraardsbergen nog weg te glippen. De Nederlander bleef nét uit de greep van Wellens en won, onze landgenoot mocht na een straf nummertje wel de leiderstrui aantrekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *