Thu. Sep 19th, 2024

De blessure van Jurriën Timber is ernstiger dan verwacht. De verdediger van Arsenal raakte zaterdag bij zijn debuut in de Premier League tegen Nottingham Forest (2-1) geblesseerd aan zijn kruisband en staat mogelijk maanden aan de kant.

De van Ajax gekomen Timber begon, net als een week eerder tegen Manchester City in de strijd om het Community Shield, als linksback aan het duel met Nottingham Forest. In de eerste helft werd de 22-jarige verdediger uit Utrecht na een harde botsing lang behandeld op het veld. Timber kon toen wel door, maar moest zich kort na rust toch laten vervangen.

In een verklaring op de site van Arsenal rept de Premier League-club van een knieblessure die de komende verder moet worden onderzocht. ,,Een dezer dagen is er een update over zijn herstelperiode te verwachten. Daarna worden de volgende stappen bepaald. Iedereen bij de club zal Jurriën ondersteunen.”

Duidelijk is wel dat de Oranje-international de EK-kwalificatieduels van begin volgende maand tegen Griekenland (thuis, 7 september) en Ierland (uit, 10 september) moet missen. Ook tijdens de interlands van oktober, tegen Griekenland (uit) en Frankrijk (thuis), kan bondscoach Ronald Koeman vrijwel zeker geen beroep doen op de Utrechter.

Ook Kevin de Bruyne liep bij de competitiestart een blessure op. De spelmaker van Manchester City viel vrijdag geblesseerd uit in het duel met Burnley. De 32-jarige Belg is opnieuw geblesseerd aan zijn hamstring, bevestigde trainer Pep Guardiola. ,,Het is weer dezelfde plek. Het hangt af van de ernst van de kwetsuur, maar het gaat zeker een paar weken duren.”

Vanwege zijn blessure ontbreekt De Bruyne donderdag in Athene in de wedstrijd om de Europese Supercup tegen Sevilla. Manchester City speelt vervolgens op zaterdagavond thuis tegen Newcastle United, dat aan kop gaat in de Premier League na de 5-1 overwinning op Aston Villa op de eerste speeldag in Engeland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *