Thu. Sep 19th, 2024

De eerste wereldtitel op de weg van Mathieu van der Poel (28) maakt wat los. Niet alleen bij de renner zelf, ook bij z’n vriendin Roxanne Bertels (30). Op Instagram schrijft ze haar gevoelens neer na een bewogen jaar en uit ze haar bewondering voor haar partner.

Van der Poel en Bertels zijn sinds 2018 een koppel. Ze leerden elkaar kennen tijdens een trip naar Finland. Van der Poel ging daar met een Porsche op ijs rijden en Bertels, die toen op de marketingafdeling van het automerk werkte, regelde toen dat de fiets van de Nederlander mee kon. In Finland sloeg de vonk over en Bertels groeide uit tot de steun en toeverlaat van ‘MVDP’.

“Je bent een legende”, begint ze. “Het is fantastisch geweest om je te zien toewerken naar je doelen en je bucketlist te zien afvinken tijdens dit waanzinnige seizoen op de weg. Ik heb al vaak gedacht dat ik je op je hoogst mogelijke niveau heb zien presteren, tot je weer een nieuw doel stelt en dat smasht. Slechts enkele mensen weten hoe zwaar het vorig jaar rond deze tijd voor je was. Gelukkig blijven moeilijke tijden niet duren, sterke mensen blijven wél bestaan.”

Van der Poel kende vorig jaar een lastige tweede seizoenshelft. Hij stapte oververmoeid uit de Tour en had dan in de nacht voor de WK-wegrit de veelbesproken aanvaring met enkele tienermeisjes op hotel in Australië. Van der Poel, die samen met Roxanne op de kamer lag, werd toen aangehouden en moest tijdens het WK al snel opgeven.

Maar dat voorval is intussen verwerkt en de frustraties maakten plaats voor euforie. Bertels sluit af met enkele flarden uit het lied ‘Hall of Fame’ van de Ierse softrockband The Script. “Do it for your country, do it for your name. ‘Cause there’s gonna be a day when you’re standing in the Hall of Fame.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *