Thu. Sep 19th, 2024

Aanwezig in ‘Watts Occurring’, de podcast van Geraint Thomas: Remco Evenepoel (23). Over waar de titelverdediger het op het WK wielrennen ziet gebeuren en hoe België het daar in Glasgow moet aanpakken met ook Van Aert in één team. “Met wat ik in de laatste eendagskoersen heb getoond, moeten ze erin geloven dat ik op bijvoorbeeld vijf kilometer van de streep nog kan wegrijden.”

‘Little bastard’, zo wordt Remco Evenepoel – en dat vindt hij helemaal prima – in de podcast aangekondigd door Geraint Thomas. Stilaan het vaste koosnaampje van de Welshman voor de huidige wereldkampioen. En dat is positief bedoeld, het spreekt de bewondering van Thomas uit voor de bijzondere capaciteiten van Evenepoel.

Uiteraard ging het over de race van zondag. En de tactiek van Evenepoel. “In tegenstelling tot vorig jaar is het véél moeilijker te voorspellen waar het zal gebeuren”, stelt Remco. “De kans is groot dat de koers zal openbreken waar niemand het verwacht. Iedereen spreekt over de Montrose Street (een strook van 200 meter aan gemiddeld 7,7 procent, op 1,5 kilometer van de finish, red.), maar mogelijk gebeurt daar niks. Omdat iedereen het verwacht. Het wordt in elke bocht, op elke strook opletten. Het is een WK waar we continu full gas zullen moeten rijden. Onvoorspelbaar gewoon. Misschien is het parcours ook helemaal niet zo zwaar als we allemaal denken?”

Wie Evenepoel als de voornaamste kanshebbers op de regenboogtrui ziet? Van der Poel, Pedersen, Laporte, “de Italianen en Denen” en ook Philipsen en Van Aert uit de eigen stal. Thomas al grappend over die laatste: “Je moet Wout op voorhand zeggen waar je gaat demarreren, maar eigenlijk vroeger gaan. Hem in de luren leggen in feite.” Evenepoel kan er wel om lachen, maar zegt: “Zo werkt het niet op een wereldkampioenschap, hé.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *