Thu. Sep 19th, 2024

Dat zijn blessure meevalt, is nog niet eens het beste nieuws. Andreas Skov Olsen (23) is ‘here to stay’ – de Deen heeft een transfer uit zijn hoofd gezet en blijft bij Club Brugge.

Als alles volgens plan verloopt, blijft Skov Olsen nog één jaar bij Club Brugge. U leest het goed: de Deen die al maandenlang op een lucratieve transfer aast, heeft de volgende stap volgens onze informatie (tijdelijk) uit zijn hoofd gezet. Nog voor hij zondag geblesseerd raakte, had de aanvaller de knop al omgedraaid. Na een tegenvallend seizoen met een slecht WK in Qatar en veel blessures, is Skov Olsen met zijn hoofd voor de volledige honderd procent bij blauw-zwart.

Klaar om dit jaar orde op zaken te zetten en af te rekenen met de vormcrisis waarmee hij anno 2022-2023 te kampen kreeg. Goed beseffende dat hij nog steeds maar 23 lentes telt. En ondanks het woelige verloop van zijn prille carrière, nog alle tijd heeft om zijn doelen te bereiken. Club moet de Deen na zijn enkelverzwikking enkele wedstrijden missen, maar kan vervolgens minstens zes en wellicht twaalf maanden een beroep op hem doen. De komst van Philip Zinckernagel heeft daar net als zijn blessure niets mee te maken.

En of de beslissing van Skov Olsen, voor wie er veel, maar weliswaar vooral vage interesse is, goed nieuws is voor blauw-zwart. De Deense international is intrinsiek by far de beste speler van Club, zeker na het vertrek van Noa Lang. Dat liet hij onder Alfred Schreuder van meet af aan zien met 6 goals en 8 assists in 15 wedstrijden. En nadien bij vlagen – denk maar aan zijn terugkeer in Genk in de debuutwedstrijd van Scott Parker, waar hij enkele onnavolgbare flitsen uit zijn hoed toverde. Door de opeenstapeling van blessures verloor Skov Olsen evenwel het vertrouwen in de medische staf van Club, maar meer nog in zichzelf. Dat geloof is nu – ondanks zijn opgelopen enkelblessure – helemaal terug. Getuige daarvan zijn match tegen Aarhus. Eens met zijn hoofd bij de zaak, is Skov Olsen een kampioenenmaker. Zonder twijfel de grootste in de spelerskern van Club.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *