Thu. Sep 19th, 2024

Racing Genk is de competitie gestart met een eenvoudige overwinning op het veld van RWDM. Voor rust stond het al 0-3, in de tweede helft deed Cuesta er een vierde bij. De ideale voorbereiding dus voor de belangrijke Champions League-voorrondematch tegen Servette Genève van woensdag.

Het plotse vertrek van Vince Euvrard en de entree van het duo Caçapa-De Camargo bracht niet bepaald een revolutie in de tactiek van de Brusselaars teweeg. Nieuwkomer Xavier Mercier (ex-OHL) begon, maar voorts was het de succesformule waarmee promotie naar het hoogste niveau werd afgedwongen.

Genk-coach Wouter Vrancken sloeg – het tweeluik tegen Servette indachtig – aan het roteren. Zo kregen Galarza, Ait El Hadj en Sor basisplaatsen, waarbij met name de eerstgenoemde een prima indruk naliet. De Limburgers begonnen het best aan de partij, met kansen voor Paintsil en Fadera. Anderzijds had de Genk-defensie het in het begin behoorlijk lastig met de kwieke Biron. De RWDM-spits trof de paal trof en bediende ook Abdner, die tegen de lat devieerde.

Maar Genk haalde het in het Edmond Machtens Stadion eenvoudig, want iets na het halfuur begon het vlot te scoren. Heynen stuurde Paintsil diep. De Ghanees legde breed en Fadera kon van in de kleine rechthoek de 0-1 maken. Even daarna werd de van Zulte Waregem overgekomen aanvaller neergehaald in de zestien. De bal ging op de stip en Heynen zette beheerst om.

Nog voor de rust dikte Genk aan tot 0-3. Heynen kopte op een hoekschop van Paintsil op RWDM-doelman Defourny. In de herneming knikte Muñoz zijn eerste van het seizoen raak. Match definitief gespeeld dus.

Het siert de spelers van de thuisploeg dat ze het in de tweede helft bleven proberen, maar het kwaliteitsverschil tussen beide teams was simpelweg te groot. Daarbij stond het defensief niet al te best bij het team van trainer Caçapa. Zo kon Cuesta op aangeven van Paintsil nog compleet vrijstaand inkoppen. 0-4 voor Genk dus, zonder zich moe te maken – er werd zelfs royaal gewisseld.