Thu. Sep 19th, 2024

De Franse spelersvakbond UNFP veroordeelt de manier waarop Paris Saint-Germain omgaat met Kylian Mbappé en sluit niet uit dat het de club voor de rechter gaat slepen. De steraanvaller mag niet mee op stage naar Japan, volgens L’Équipe omdat PSG ervan overtuigd is dat Mbappé al een overeenkomst met Real Madrid heeft voor als zijn contract in Parijs afloopt.

Mbappé heeft zijn volgend jaar aflopende contract bij PSG nog altijd niet verlengd. Enkele weken geleden stelde PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi nog dat Mbappé “twee weken kreeg om zijn contract te verlengen. Anders staat de deur open.” De deur zou volgens L’Équipe evenwel gesloten blijven tot en met 31 juli. PSG neemt geen bod in overweging, want tot die datum krijgt Mbappé om te verlengen.

Nog volgens L’Équipe zou Mbappé in de zomer van 2024 transfervrij willen overstappen naar Real Madrid. De 24-jarige aanvaller uit Bondy, die zich afgelopen week nog ‘gewoon’ meldde op de eerste training onder de nieuwe trainer Luis Enrique, heeft nog een verbintenis voor een jaar bij zijn club. Mbappé, die vrijdagavond in een oefenduel met Le Havre als invaller van PSG nog een doelpunt maakte, heeft al aangegeven na komend seizoen weg te willen uit Parijs.

De UNFP verwijt PSG intussen de verbintenis van Mbappé niet te respecteren. Volgens de vakbond moeten voor profvoetballers dezelfde arbeidsvoorwaarden gelden als voor de gewone Franse beroepsbevolking. Daarom zou PSG het huidige contract van Mbappé moeten respecteren. De aanvaller trainde zaterdag in Parijs samen met de spelers die op dit moment geen deel uitmaken van de A-selectie.

Mbappé wordt al langere tijd in verband gebracht met Real Madrid. Ook Manchester United wordt genoemd als nieuwe werkgever voor de Fransman.

De aanvaller werd al zes keer kampioen van de Ligue 1 (in 2016/2017 eerst nog met AS Monaco) en al vijf keer topscorer van de Franse competitie. Mbappé staat op 164 treffers in de Franse topklasse, waarmee hij de dertiende plaats deelt met Just Fontaine op de all-time topscorerslijst. Deze wordt aangevoerd door Delio Onnis, de Argentijnse spits die tussen 1971 en 1986 aan de lopende band scoorde voor Reims, AS Monaco, Tours en Toulon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *