Thu. Sep 19th, 2024

Miami, are you ready? Vrijdag maakt Lionel Messi in principe zijn debuut tegen Cruz Azul. Ticketprijzen worden met de dag duurder, shirts zijn amper nog verkrijgbaar en de sociale media van de club zijn helemaal ontploft.

“Ik denk niet dat club klaar is voor de komst van Messi.” Nick Marsman van Inter Miami stelde zich begin juni al vragen over de komst van de Argentijnse wereldster. “We hebben een tijdelijk stadion, mensen kunnen op het veld, wij komen toe zonder security…”

Feit is dat de komst van Messi een nieuwe dynamiek geeft aan de ploeg van David Beckham – nog steeds troosteloos laatste in de Major League Soccer met achttien punten uit 22 wedstrijden. Degraderen uit de MLS kan gelukkig niet.

Miami is nochtans voetbalgek. Grote delen van de stad bestaan uit immigranten van Latijns-Amerika waar het voetbal sowieso al meer leeft dan in de Verenigde Staten. Daar zijn baseball, american football en basketbal veruit het populairst. Maar intussen werd er GOAT-bier gebrouwen, zijn er muurschilderingen met zijn afbeelding gemaakt en werd hij met alle égards voorgesteld aan het Amerikaanse publiek. Voor zover dat nodig was.

Één miljoen volgers had Inter Miami op Instagram voor bekend geraakte dat Messi voor hen zou spelen. Intussen zijn er dat 9,8 miljoen. And counting… Nog steeds een pak lager dan bijvoorbeeld Real Madrid (143 miljoen), Barcelona (122 miljoen), PSG (67,1 miljoen), Manchester United (62,3 miljoen) of Manchester City (46,7 miljoen). Miami heeft wél evenveel volgers als een Europese subtopper als Inter Milan. Ter vergelijking. Toen Cristiano Ronaldo tekende voor Al Nassr had de Saoedische club er 860.000, momenteel staat de teller op 15,7 miljoen.

Niet alleen het aantal volgers stijgt exponentieel in de Verenigde Staten. Dat is ook het geval voor de ticketprijzen voor de wedstrijd tegen Cruz Azul van komende vrijdag. Wie op Stubhub en Vivid Seats gaat kijken, kan nog vrij gemakkelijk aan tickets geraken voor het langverwachte debuut van Messi.

Alleen moet hij of zij er iets voor over hebben. De prijzen variëren van 244 dollar tot liefst 18.967 dollar. Omgerekend een kleine 17.000 euro. Maandag werd er zelfs een ticket aangeboden voor de prijs van 53.894 dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *