Thu. Sep 19th, 2024

Lionel Messi (36) tekent straks zijn contract bij Inter Miami. Adidas paste zijn slogan aan, GOAT-bier wordt verkocht en scheidsrechters vragen zich af hoe ze hem het best kunnen beschermen in de Major League Soccer. Een inschatting over de Amerikaanse Messi-gekte.

Voor wie het debuut van Lionel Messi voor Inter Miami wil zien – dat wordt verwacht tegen het Mexicaanse Cruz Azul op 21 juli – is er goed nieuws. Op ticketmarktplaats StubHub zijn er nog steeds (veel) tickets te koop. Het goedkoopste: 163 euro. Miami is intussen helemaal klaar voor zijn nieuwe superster.

Groot spektakel

‘The unveil’. De onthulling. Die staat gepland voor komende zondag. Messi zal met de nodige égards ontvangen worden in de Verenigde Staten. Zijn aankondiging moet één grote show worden. Een spektakel. The Athletic weet dat de Major League Soccer in gesprek is met de Amerikaanse voetbalfederatie CONCACAF en televisiestations Fox en Univision om de finale van de Gold Cup als podium te gebruiken.

Tijdens de rust van de wedstrijd zal de kijker dan kunnen overschakelen naar de voorstelling van Messi. Zowel de MLS, Inter Miami, als de televisiestations verwachten dat miljoenen mensen daarop zullen afstemmen. De lokale bevolking kijkt al weken uit naar zijn komst. In Wynwood – een kleurrijke wijk – werd net als in andere delen van de stad een muurschildering van de superster gemaakt. Niemand minder dan Inter Miami-eigenaar David Beckham legde er de laatste hand aan. Maxi Bagnasco werkte ongeveer twee weken en half aan het kunstwerk. Maar de Messi-buzz gaat verder dan dat. Prison Pals Brewing bracht het bier ‘GOAT’ op de markt. Met het nummer tien prominent in beeld en het blikje in de kleuren van Inter Miami – roos en zwart. Adidas-winkels veranderden hun slogan lichtjes naar ‘Impossible is coming’ in plaats van ‘Impossible is nothing’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *