Thu. Sep 19th, 2024

Lionel Messi (35) heeft in een interview met beIN teruggeblikt op zijn periode bij Paris Saint-Germain en meer bepaald de relatie met het Parijse publiek, die naar het einde toe behoorlijk vertroebeld was. “Het gebeurde eerder ook al met Neymar en Mbappé”, aldus de Argentijn.

Het tweejarige verblijf van Lionel Messi in Parijs is geen onverdeeld succes gebleken. De Argentijn werd in de zomer van 2021 met de nodige trots door de Qatarese eigenaars naar het Parc des Princes gehaald, maar hij wist nooit écht te aarden in Frankrijk.

In een interview met beIN blikt Messi terug op z’n periode in Parijs. “Ik kwam naar PSG omdat de club me aansprak en omdat ik veel mensen kende in de kleedkamer. Ik dacht dat het mijn aanpassing makkelijker zou maken dan dat bij andere teams het geval zijn. Daarom koos ik voor PSG.”

“Maar de waarheid is dat het heel moeilijk was om me aan te passen, veel moeilijker dan ik had verwacht”, vertelt Messi. “Ik kwam pas laat aan en kende geen voorbereiding, ik moest me aanpassen aan een voor mij en mijn familie moeilijke stad… Het was lastig.”

Op de koop toe begon ook de relatie met (een deel van) de PSG-fans te vertroebelen, vooral tijdens de laatste maanden van het voorbije seizoen. “Ze begonnen mij anders te behandelen. Er brak iets, al was dat zeker niet mijn bedoeling. Het gebeurde eerder ook al met Neymar en Mbappé. Ik onthoud de mensen die me zijn blijven respecteren.”

Messi vertrekt eind deze maand, na het aflopen van z’n contract, officieel bij PSG met twee Franse landstitels op zak. Zijn volgende avontuur ligt in de Verenigde Staten bij Inter Miami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *