Thu. Sep 19th, 2024

Karim Benzema (35) vertrekt bij Real Madrid. Dat meldt de Koninklijke officieel. De weg naar Saoedi-Arabië ligt nu helemaal open voor de Franse spits. Gisteren meldde Real al dat het contract met Eden Hazard wordt verbroken.

Het contract van Benzema liep af. Hij werd de voorbije dagen op het bureau van Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez uitgenodigd om een contractverlenging van één jaar te bespreken. Die deal gaat echter niet door. Komende dinsdag wordt Benzema tijdens een eerbetoon uitgezwaaid door de club.

De weg naar Saoedi-Arabië ligt open. Al-Ittihad duwt al twee maanden door en heeft Benzema al even een officieel contractvoorstel gedaan. 100 miljoen euro plus bonussen, dat komt aardig in de buurt van de 124 miljoen die Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr opstrijkt. De Fransman stak de voorbije maanden zelfs al zijn licht op bij Ronaldo over het niveau van de plaatselijke competitie én over het leven in Saoedi-Arabië. Ook een van de kinesisten van Real Madrid, Juan Muro, is gepolst om hem te vervoegen.

Benzema heeft in Madrid quasi alles gewonnen wat er te winnen valt. Vier Spaanse landstitels, drie Spaanse bekers, vijf keer het WK voor clubs, maar vooral: vijf keer de Champions League. Legende van Real. In oktober van vorig jaar nog verkozen tot Ballon d’Or. Ook dit seizoen was het nummer negen, ondanks blessures, goed voor 30 goals in alle competities. In 647 wedstrijden deed hij de netten 353 keer trillen.

Carlo Ancelotti weet wie hij wil om Benzema te vervangen: Tottenham-spits Harry Kane is de eerste optie op zijn lijst. De Engelse international heeft nog een contract voor een jaar in Londen en aast op zijn dertigste op een laatste, lucratieve transfer. Op clubniveau zijn de onderhandelingen nog niet opgestart. Voorzitter Daniel Levy ziet zijn kroonjuweel niet graag vertrekken, maar staat onder druk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *