Thu. Sep 19th, 2024

Club Brugge heeft een mondeling akkoord met de Noorse middenvelder Hugo Vetlesen (23), maar dat geldt ook voor Feyenoord. Slaat blauw-zwart haar slag, dan mogen Mats Rits en Casper Nielsen zich aan serieuze concurrentie verwachten.

De 23-jarige Vetlesen staat te boek als een complete middenvelder. Technisch onderlegd, maar ook krachtig en doortastend. Met goeie infiltraties en een goed schot – ook de stilstaande fases nam hij bij Bodø/Glimt voor zijn rekening.

Als Club zijn slag slaat, dan haalt het na Barbéra, Skoras en Thiago nog voor het seizoen voorbij is al een vierde aanwinst binnen. Ondanks de aanwezigheid van Mats Rits en Casper Nielsen is versterking op de nummer 8-positie prioriteit voor Club. Aan Rits en Nielsen om volgend seizoen een tandje bij te steken als blauw-zwart de komst van Vetlesen effectief afrondt. Al is de Noor polyvalent en kan hij ook als offensieve of controlerende middenvelder worden ingezet. De voorbije jaren speelde hij ook meermaals op de flanken.

Het 23-jarige talent van Bodø/Glimt, de club waar Union Boniface ophaalde, verzamelde voor zijn 21ste meer dan honderd wedstrijden in de Noorse Eliteserien. Eerst voor zijn opleidingsclub Stabaek, nadien werd hij twee keer kampioen bij Bodø/Glimt. Vorig seizoen scoorde hij maar liefst 16 keer voor de Noorse topclub, die eind januari op deadline day een bod van 5 miljoen euro van Feyenoord weigerde. Vetlesen zag zijn droom ontnomen worden, zo klonk het destijds in Noorse media. De Nederlandse landskampioen is evenwel nog steeds geïnteresseerd. Net als Club Brugge heeft ook Feyenoord een persoonlijk akkoord met Vetlesen. Bodø hoopt zo’n 6,5 miljoen euro te vangen voor de talentvolle middenvelder, die zich de voorbije seizoenen in sneltempo onder de succesvolle coach Kjetil Knutsen. Eind november vierde hij zijn debuut voor de nationale ploeg nadat hij de voorbije zes jaar steevast deel uitmaakte van de Noorse jeugdelftallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *