Thu. Sep 19th, 2024

De Giro is losgebarsten, met dank aan João Almeida. Dat zag ook HLN-analist Michel Wuyts: “Hij heeft de boel opengetrokken en zo zijn er drie favorieten uit hun stelling gekropen. De onderlinge krachtsverhoudingen zijn voorlopig in het voordeel van Thomas en Almeida, maar Roglic blijft Roglic.”

Geraint Thomas, João Almeida en Primoz Roglic. De drie topfavorieten voor de Giro zijn uit hun schulp gekropen op de Monte Bondone. “Roglic heeft een tikje gekregen, maar dat is geen finale tik. Ik dacht dat het erger zou worden toen hij op een halve minuut van Almeida en Thomas zat. Maar Roglic had nog de weerbaarheid om uit het wiel van Kuss te komen en de schade te beperken tot 25 seconden. Het is en blijft Roglic. Hij heeft een kop en een lijf van beton”, aldus Wuyts.

“De onderlinge krachtsverhoudingen zijn in het voordeel van Thomas en Almeida en ik schat Thomas daarbij nog iets hoger in dan Almeida. Bijzonder straf, want hij was zo goed als afgeschreven. Niemand die nog in hem geloofde, behalve hijzelf. Hij pakte het op de Monte Bondone ook heel slim aan. Almeida pakte drie keer uit, hij één keer en meteen ook de goeie keer.”

“Er komen nog twee-drie heel straffe ritten aan. Het kan dus nog keren, maar de machtsverhoudingen wisselen zelden in zo’n slotweek. Tegelijk vraag ik me af of de drie genoemde heren wel een verhaal hadden tegen Evenepoel? Een slimme en goed omringde wereldkampioen had deze Giro kunnen winnen. Een straffe uitspraak, maar zo voel ik het nu aan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *