Thu. Sep 19th, 2024

Voetbalt Youri Tielemans (26) volgend seizoen in de Serie A? Als het aan José Mourinho ligt wel. ‘The Special One’ wil de Rode Duivel, straks einde contract bij Leicester City, graag naar AS Roma halen. De interesse is concreet.

Tielemans werd vorige zomer al volop in verband gebracht met een vertrek bij Leicester. De clubs die toen werden geciteerd: Barcelona, Bayern, Arsenal, Liverpool en beide clubs uit Manchester. Allemaal informeerden ze eens informeel. Champions League-voetbal was doorslaggevend in zijn keuze, maar geen enkele club pakte door en wou aan de vraagprijs van Leicester – zo’n 45 miljoen, het bedrag waarvoor hij in 2019 was gekocht – voldoen.

Tielemans besliste daarop om het seizoen met Leicester aan te vangen en nadien zijn transfervrije status te verzilveren. ‘The Foxes’ deden hem nog wel een voorstel om te verlengen, maar wisten dat de slaagkans klein was.

Het zijn belangrijke weken voor AS Roma. Allereerst is er in de Serie A de strijd voor de top vier en het bijbehorende Champions League-ticket. Dat belooft nog een zware dobber te worden. Met nog twee speeldagen te gaan staat Roma slechts zesde. Daarnaast is er de Europa League-finale van eind deze maand. Op 31 mei treft het in Boedapest Sevilla.

Maar achter de schermen zijn de Romeinen volop bezig met volgend seizoen. Roma richt zich vooral op de markt van transfervrije spelers. Volgens Italiaanse media is het in de markt voor verdediger Evan Ndicka van Eintracht Frankfurt en Lyon-middenvelder Houssem Aouar, maar dus ook voor Youri Tielemans. De middenvelder is straks gratis op te halen in Engeland. Al veel langer was duidelijk dat hij er zijn aflopende contract niet zou verlengen.

De belangstelling van Roma voor Tielemans is concreet, al wil het niet meegaan in een opbod. Er zijn namelijk kapers op de kust. Onder meer Dortmund, Juventus en Newcastle worden nog genoemd. Maar Mourinho heet zeer gecharmeerd te zijn van het jeugdproduct van Anderlecht. De gegeven loonindicatie ligt bovendien binnen de mogelijkheden van Roma, dat wellicht ook afscheid zal nemen van de van PSG gehuurde Georginio Wijnaldum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *