Thu. Sep 19th, 2024

Als alles volgens plan verloopt, wordt de 21-jarige Igor Thiago de nieuwe centrumspits van Club Brugge. Blauw-zwart betaalt naar verwachting een paar miljoen euro voor het talent van het Bulgaarse Ludogorets, dat na de Conference League-wedstrijden tegen Anderlecht op de radar kwam.

Igor Thiago Nascimento Rodrigues. Hij wordt in principe de nieuwe aanvaller van Club Brugge, deze zomer op zoek naar een complete, stevige spits, met enige diepgang en een neus voor doelpunten. Dat laatste bewees de Braziliaan sinds de dag dat niet alleen Club, maar ook Anderlecht hem in het vizier heeft. Thiago lukte in het voorjaar 9 goals in 7 matchen voor de Bulgaarse toonaagevende club Ludogorets, bij wie de aanvaller indruk maakte tijdens de Europese matchen tegen Anderlecht. Daags nadat Club op 15 februari op eigen veld in de achtste finales van de Champions League van Benfica verloor, was Thiago in Bulgarije een gesel voor de defensie van paars-wit.

Blauw-zwart scoutte Thiago sindsdien uitvoerig en ligt vandaag in pole position in de strijd om de aanvaller. Meer nog: volgens welingelichte bronnen wordt de transfer snel afgerond. Op dit moment onderhandelt het Braziliaanse Cruzeiro, de club van meerderheidsaandeelhouder Ronaldo, over de 25 procent resterende eigendomsrechten van Thiago. Ludogorets zou daarvoor snel zo’n 750.000 euro betalen. Het doet denken dat blauw-zwart straks zo’n 3 à 4 miljoen euro moet neertellen aan Ludogorets voor Thiago, een som die in Brugge evenwel niet bevestigd wordt.

Net als Braziliaans legende Ronaldo debuteerde ook Thiago voor Cruzeiro, de club uit Belo Horizonte. Dat de ex-Gouden Bal-winnaar het ondanks zijn tien goals in 64 matchen voor Cruzeiro ongepast vond om het talent voor slechts 600.000 euro aan Ludogorets te verkopen, bleek vorig jaar op een persconferentie.

Als alles goed gaat, wordt Thiago de komende weken officieel vastgelegd door Club. Het haalt dus na de transfervrije Victor Barbéra (Barcelona B) een tweede centrumspits op, terwijl er van een vertrek van Jutglà of Yaremchuk op dit moment geen sprake is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *