Thu. Sep 19th, 2024

Barcelona-voorzitter Joan Laporta zal „al het mogelijke” doen om Lionel Messi terug te halen naar de club. Hij voerde inmiddels ook al een gesprek met Messi omtrent zijn stormachtige vertrek in 2021.

Eén van de grote struikelblokken voor het terughalen van de Argentijnse superster is de penibele financiële situatie van de kersverse landskampioen van Spanje. Barcelona, dat nog steeds wacht op goedkeuring van een duurzaamheidsplan van de Spaanse voetbalbond, moet 200 miljoen euro besparen op de loonkosten om deze zomer spelers te mogen aanwerven. Laporta benadrukte dat de club volop bezig is met het opstellen van een bezuinigingsplan.

Messi, wiens contract bij PSG afloopt op het einde van het seizoen, heeft naar verluidt een salaris van 500 miljoen euro per jaar aangeboden gekregen door de Saoedische club Al-Hilal. „Met alle respect voor Saoedi-Arabië maar Barça is Barça en dit is zijn thuis”, had Laporta hierover te zeggen.

Tienduizenden fans van FC Barcelona kwamen maandag de straat op om de Spaanse voetbaltitels voor zowel het mannen- als het vrouwenteam te vieren. De mannen van Barcelona kroonden zich zondag voor de 27e keer tot Spaans landskampioen na een 2-4 overwinning bij stadsgenoot Espanyol. De vrouwenploeg pakte eind april al de Spaanse titel.

Fans scandeerden tijdens de parade de naam van Lionel Messi. De 35-jarige Argentijn zit bij Paris Saint-Germain helemaal op een dood spoor en er is sprake van een terugkeer naar Barça, al bestaat ook de kans dat hij niet aan de (financiële) lokroep van Saoedi-Arabië gaat kunnen weerstaan.

„Ik heb ’Leo’ uitgelegd dat ik toen in een situatie verkeerde waarin ik de club boven alles moest stellen en dus ook boven hem, ook al was hij de beste speler ter wereld”, legde Laporta uit bij de Catalaanse regionale televisiezender TV3. „Het was een zeer hartelijk en aangenaam gesprek en we hebben de laatste tijd ook regelmatig berichten naar elkaar gestuurd.”

„Hij is een speler van Paris Saint-Germain maar wij willen de club op alle vlakken beter maken”, voegde de voorzitter toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *