Thu. Sep 19th, 2024

15 miljoen euro, minstens. Anderlecht is niet van plan om zijn goudklompje Bart Verbruggen zomaar te laten gaan deze zomer. Zeker nu de topclubs als Manchester United in de rij lijken te staan, wordt de buitenlandse lokroep groot. Maar dat betekent niet meteen dat hij volgend jaar niet meer op Neerpede zal staan.

Een lichtpuntje in het sombere seizoen van Anderlecht. Sinds zijn intrede in de basiself wist Bart Verbruggen de harten van de paars-witte fans te veroveren.

United zoekt al een tijdje naar een vervanger voor David De Gea. De positie van de Spanjaard staat al langer ter discussie. Zijn contract loopt bijna af, maar volgens de Engelse media staat hij dicht bij een verlenging. Dat hoeft niet noodzakelijk slecht nieuws te betekenen voor Bart Verbruggen. Ten Hag is op zoek naar een keeper met goede voeten, iets waarin De Gea niet uitblinkt. Hij zou daarom wel eens de tweede doelman van ‘The Reds’ kunnen worden.

Staat Bart Verbruggen nog tussen de palen bij Anderlecht volgend jaar? Dat is de vraag van minstens 15 miljoen. De Brusselse club zou naar verluidt niet minder willen voor hun eerste doelman. In een ideaal scenario dwingt paars-wit daarbovenop nog een uitleenbeurt af voor volgend seizoen. Dan zou de doelman nog één jaartje extra de netten van het Lotto Park kunnen schoonhouden.

Het gaat hard voor Bart Verbruggen, heel hard. Eind december verving hij Hendrik Van Crombrugge – die tot dan één van de weinige zekerheden leek bij een zwalpend Anderlecht – in doel. Onder Riemer groeide hij snel uit tot een vaste waarde en ook op internationaal niveau boekte de jonge doelman een succes. Hij werd door bondscoach Ronald Koeman voor de eerste keer opgeroepen, maar kwam nog niet in actie voor Oranje. Anderlecht ziet het allemaal graag gebeuren. De goede prestaties op verschillende niveaus zijn ongetwijfeld zeer bevorderend voor zijn marktwaarde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *