Thu. Sep 19th, 2024

De geruchten als zou na Cristiano Ronaldo ook Lionel Messi richting woestijn trekken, worden steeds hardnekkiger. Volgens AP is er zelfs al een akkoord tussen de Argentijnse wereldkampioen en het Saoedische Al-Hilal.

Vorige maand was er al sprake van een contractvoorstel van de Saoedische topclub Al-Hilal voor Messi van maar liefst 450 miljoen euro per jaar. Er doen zelfs nog grotere bedragen de ronde. Ook Sergio Busquets, net als Messi deze zomer een vrije speler, en Jordi Alba worden genoemd bij Al-Hilal. De drie speelden samen bij FC Barcelona, dat Messi de voorbije maanden ook het hof maakte voor een terugkeer. Een blaugrana-reünie in Riyad, zou dat worden.

Als Messi voor Al-Hilal kiest, komt hij in Saoedi-Arabië zijn nemesis Cristiano Ronaldo opnieuw tegen. Hij koos vorig jaar voor Al-Nassr, waar hij jaarlijks zo’n 200 miljoen euro opstrijkt in een deal die tot 2025 loopt. Daarmee is CR7 volgens Forbes momenteel de best betaalde sporter ter wereld. Maar Messi zou bij Al-Hilal dus nog meer dan het dubbele gaan verdienen. Op één uur een bedrag waar een gewone sterveling een volledig jaar voor moet werken.

Al-Hilal verloor zaterdag de finale van de Aziatische Champions League van het Japanse Urawa Red Diamonds. Met Ramon Diaz hebben ze een Argentijnse trainer en met aanvallende middenvelder Luciano Vietto treft hij er nog een Argentijn. De club staat pas vierde in de Saoedische Pro League en is dus op zoek naar versterkingen.

Momenteel werken we de details uit. De onderhandelingen hebben veel minder lang geduurd dan eerder dit jaar met Cristiano Ronaldo. Net als bij de Portugees wordt het kapitaal voor de investering gehaald bij het staatsinvesteringsfonds PIF (Public Investment Fund).”

Zijn overeenkomst bij Paris Saint-Germain loopt eind juni af en dus kan hij transfervrij de overstap maken. PSG wou dinsdag niet reageren op de berichtgeving en herinnerde er bij AFP enkel aan dat Messi een nog tot eind volgende maand lopend contract heeft in de Franse hoofdstad. “Als de club hem een contractverlenging wou aanbieden, was dat allang gebeurd”, klinkt het bij een bron binnen PSG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *