Thu. Sep 19th, 2024

Jonathan Milan heeft de eerste massasprint van de Giro op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bahrain-Victorious was sneller dan David Dekker en Kaden Groves. Onze landgenoot Arne Marit werd knap vierde. Remco Evenepoel kende een rustige dag in de buik van het peloton en mag ook morgen de roze leiderstrui aantrekken.

Remco Evenepoel ging na zijn fantastische openingstijdrit vandaag als leider van start in de eerste rit in lijn. Onze landgenoot reed in de roze trui van Teramo naar San Salvo. Zijn fiets kreeg daarbij ook een tintje in hét kleur van de Ronde van Italië. De wereldkampioen moest vooral uit de problemen blijven, want er stond een rasechte sprintersrit op het programma.

Paul Lapeira (AG2R-Citroën), Thomas Champion (Cofidis), Mattia Bais (EOLO-Kometa), Stefano Gandin (Corratec-Selle Italia) en Alessandro Verre (Arkéa-Samsic) kozen al vrij snel voor het hazenpad en vormden de vlucht van de dag. De vijf leiders mochten nooit dromen van meer, want de sprintersploegen hielden hen voortdurend onder schot. Verre en Lapeira lieten zich vroegtijdig uitzakken, omdat zij wisten dat de vluchters niet gingen strijden om de dagzege. Op 38 kilometer van de streep werden de andere drie avonturiers bij de lurven gevat.

Soudal-Quick.Step moest vandaag niet aan de bak. Evenepoel verspilde vandaag amper tot geen energie en reed meermaals met een grote smile op zijn gezicht rond. Hij had zelfs tijd om zijn Oumi een high five te geven.

Een valpartij in de laatste kilometers zorgde ervoor dat topfavorieten Mads Pedersen en Mark Cavendish werden uitgeschakeld. In een sprint met een uitgedunde groep gaf de verrassend sterke Jonathan Milan iedereen het nakijken. Een 24-jarige Belg, Arne Marit, kwam als vierde over de streep. Schaduwfavoriet Tao Geoghegan Hart werd eveneens ophouden bij de valpartij en verloor 19 cruciale seconden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *