Thu. Sep 19th, 2024

Manchester City lijkt klaar voor een nieuwe landstitel, zoveel is zeker. De Citizens zetten vandaag met 2-1 laagvlieger Leeds opzij dankzij twee doelpunten van kapitein Gündogan. Ze vergroten zo de kloof met Arsenal, dat wel morgen nog speelt, tot vier punten.

De Bruyne stond vanmiddag opnieuw tussen de lijnen en dat leek de Citizens vleugels te geven. De bezoekers kwamen uit Leeds, geen ploeg die City iets in de weg mocht leggen, maar wel een degradatiekandidaat die elk punt goed kon gebruiken. Daar was in het Etihad Stadium echter weinig van te merken. Na een halfuur spelen stonden de bezoekers al 2-0 in het krijt. Telkens vond Mahrez de vrije man, telkens stond Gündogan op de juiste plaats om af te werken. Een keer in de kortste hoek, een keer in de verste hoek, het maakte de thuisploeg weinig uit. Leeds stond erbij en keek ernaar.

Ook na de pauze weinig beterschap voor ‘The Peacocks’. City bleef dominant voetballen en lieten de bezoekers niet in de wedstrijd komen. Onder meer Haaland wou nog zijn doelpunt meepikken, maar zowel Robles als het doelkader stonden in de weg. De bezoekers bleven overeind, maar konden daar zelf bitter weinig tegenover zetten. Gündogan kreeg vanop de penaltystip nog de kans op een hattrick en de bijhorende wedstrijdbal, maar Robles ranselde de bal uit zijn doel. De wedstrijd leek zich naar het einde te slepen, maar plots kwam Rodrigo alleen voor Ederson. De Braziliaan twijfelde niet en bracht zo nog even spanning in de wedstrijd. Zonder erg, want de bezoekers kregen de bal niet meer tussen de palen.

De thuisploeg vergroot zo de kloof met Arsenal tot vier punten. De Gunners spelen wel morgen nog op het veld van Newcastle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *