Thu. Sep 19th, 2024

Demi Vollering heeft de vijfde etappe in de Vuelta gewonnen. De 26-jarige renster van SD Worx klopte Annemiek van Vleuten in de slotklim in de etappe van 129 kilometer naar Mirador de Peñas Llanas.

Vollering nam bovendien de rode leiderstrui over van Marianne Vos. Vollering heeft in het klassement van de Spaanse zevendaagse etappekoers een voorsprong van vijf seconden op tweevoudig winnares Van Vleuten. Riejanne Markus staat derde op twaalf seconden. Vos is zelfs weggezakt uit de top tien van het klassement. Ze staat nu op de dertiende plaats op 1 minuut en 39 seconden van Vollering, die haar leiderstrui in het slotweekend moet zien te verdedigen.

Klassementsleidster en tweevoudig ritwinnares Vos haakte ruim 80 kilometer voor de finish af op de lange Puerto de Navafría (11,5 km aan 5,8 procent) en belandde in een grote groep achtervolgers, waar ook Movistar-klimster Liane Lippert in zat. Op de slotklim was Vollering te sterk voor Van Vleuten (Movistar) en Ricarda Bauernfeind (Canyon/SRAM Racing).

Marianne Vos won gisteren de vierde etappe, nadat ze ook al de derde etappe etappe had gewonnen.

Morgen is er nog een heuvelachtige etappe van 106 kilometer van Castro Urdiales naar Laredo. Zondag is de laatste etappe, een zware klimetappe van 93 kilometer van Pola de Siero naar Lagos de Covadonga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *