Thu. Sep 19th, 2024

Tadej Pogacar gaat dan toch mee op hoogtestage met zijn team UAE Team Emirates in aanloop naar de Ronde van Frankrijk. Dat zegt sportief manager Joxean Fernández Matxin, die nog steeds gelooft dat de Sloveen op z’n sterkst aan de start kan verschijnen. “Daar is voldoende tijd voor.”

Zes weken, neemt het genezingsproces van de scafoïdebreuk (scheepsvormig botje in de pols) van Tadej Pogacar volgens de dokters in beslag na zijn crash in Luik-Bastenaken-Luik van afgelopen zondag. Maar het zal het nummer één van de wereld en winnaar van onder meer Parijs-Nice, de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl niet verhinderen om zo snel mogelijk zijn benen te gebruiken (eerst op de rollen, in een later stadium op de weg) en hard werk te maken van zijn voorbereiding op de Ronde van Frankrijk.

“Tadej neemt nu eerst drie weken rust”, zegt Joxean Fernández Matxin, sportief manager van UAE Team Emirates. “Normaal stonden een windtunneltest en de verkenning van een aantal etappes op het programma, maar die worden geschrapt. Als alles goed gaat zal hij de ploeg wél vervoegen op hoogtestage.” Die vindt van half mei tot begin juni plaats in de Sierra Nevada.

Vraag is of Pogacar aansluitend ook klaar zal zijn voor zijn ultieme oefengalop, de Ronde van Slovenië (14-18 juni). Maar het doel blijft alleszins om op 1 juli in Spaans Baskenland op z’n sterkst aan de start te verschijnen van de Tour. Volgens Matxin is dat geen onmogelijke opdracht. “Daar is voldoende tijd voor, denken we.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *