Thu. Sep 19th, 2024

Aan het einde van dit seizoen stopt Faris Haroun (37) als profvoetballer. De Antwerp-middenvelder kampte de laatste seizoenen met veel blessureleed. Haroun krijgt wel een andere functie bij de Great Old.

Haroun kwam dit seizoen nog amper in het stuk voor bij Antwerp. De middenvelder kwam niet verder dan twee korte invalbeurten aan het begin van de jaargang. Haroun was al een tijdje op de sukkel met blessureleed, een vervelende voetblessure als meest recente kwaal. Aan het einde van dit seizoen hangt hij nu ook zijn schoenen aan de haak.

Haroun speelt al sinds begin 2017 voor Antwerp en maakte de promotie naar de hoogste klasse later dat seizoen en de gewonnen bekerfinale in 2020 mee. Hij was ook jarenlang aanvoerder en kreeg daarom de bijnaam ‘Capi’. “En een kapitein verlaat zijn schip niet”, zegt Haroun in een video op de kanalen van Antwerp. Hij blijft aan boord bij de Great Old, maar in een andere rol.

Wat zijn nieuwe functie binnen Antwerp wordt, blijft voorlopig nog geheim, maar dat Haroun aan boord zou blijven, is geen verrassing. “Wat het exact zal worden, ligt nog niet vast. Er staat niets op papier, maar er zijn een paar ideeën”, zei Haroun afgelopen zomer al. “Weet je, het gegeven dat Antwerp ook op langere termijn plannen met mij heeft, is eigenlijk belangrijker dan het extra contractjaar op zich.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *