Thu. Sep 19th, 2024

Een blije Kevin De Bruyne gisteren na de Champions League-kwartfinale tegen Bayern München. De Rode Duivel moest na de match nog CBS-analisten Thierry Henry, Jamie Carragher en Micah Richards het hoofd bieden. Dat leidde tot enkele lachsalvo’s – ook bij KDB, die even later ook onze Gilles De Bilde te woord stond.

Manchester City staat voor het derde jaar op rij bij de laatste vier in de Champions League. Bij co-commentator Gilles De Bilde blikte hij nog eens terug op de match tegen Bayern. “We hebben als ploeg verdedigd. Dat was nodig, want Bayern is een topploeg met veel kwaliteit. We mochten hen absoluut niet in hun spel laten komen.”

“In moeilijke momenten stonden we er als team”, aldus De Bruyne. “We hebben op de juiste momenten onze kansen gepakt. Blij dus om weer in de halve finales te staan. Vorig jaar ging het daarin goed, tot die paar foutjes in de laatste vijf minuten. Nu moeten we beter doen tegen Real, maar ik heb er vertrouwen in.”

“Of ik nu met revanche naar die halve finale tegen Real trek? Zo voel ik het niet. Er zijn nog wat belangrijke matchen tussenin”, verwijst De Bruyne naar de halve finale in de FA Cup tegen Sheffield en de topper van volgende week tegen Arsenal.

“We weten dat elke match een must-win is. Er is geen moment om het rustig aan te doen, maar ik vind het wel leuk zo. Ik hoop in elk geval dat dit het seizoen is van Manchester City, maar het is best om het allemaal match per match te bekijken.

Daar hebben ze de gewoonte om in de uitzending een speler met wat vragen van analisten te confronteren. Een lachende Kevin De Bruyne keek daarbij Thierry Henry, Jamie Carragher en Micah Richards in de ogen.

Micah Richards wou weten hoe het met de “vernietigende” vorm van de Rode Duivel zit. De Bruyne: “Dank je. Ach, ik voel me goed. Ik heb al twee jaar geen blessures en surf mee op de flow van het team. Ik probeer veel te creëren voor Haaland. We blijven op deze weg voortgaan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *