Thu. Sep 19th, 2024

De knoop is nog niet helemaal doorgehakt, maar Inter-voorzitter Steven Zhang wil niet meer door met Romelu Lukaku (29). Aan het eind van het seizoen stuurt de Italiaanse club de spits van de Rode Duivels normaal gezien terug naar Chelsea.

Inter kijkt vooruit. De Italiaanse topclub bereidt een toekomst voor zonder ‘Big Rom’. Dat valt te lezen in de ‘Gazzetta dello Sport’, dat valt te horen bij zijn moederclub Chelsea. Zonder onverwachte wending keert Lukaku straks tegen zijn zin terug naar Londen.

Alles heeft te maken met de prijs en het rendement van een dure huurling. Inter moet straks weer fors besparen op zijn loonlast. De club draait jaarlijks een omzet van 325 miljoen euro, maar is fors verlieslatend. De voorbije tien boekjaren schreef Inter 784 miljoen verlies in de boeken. Het jaarlijks exploitatieverlies bedraagt vandaag zo’n 150 miljoen.

Eigenaar Suning heeft Inter de voorbije jaren meer dan een half miljard toegestopt, maar in die kredietlijn heeft de Chinese overheid de knip gezet. Sindsdien leunt zijn eigenaar op dure leningen bij een Amerikaans investeringsfonds.

Lukaku kostte Inter dit seizoen al meer dan 17 miljoen euro — de initiële huursom van 7,86 miljoen plus 10 maanden salaris. Daarvoor heeft Inter te weinig in de plaats gekregen.

Hij was drie maanden out met een hamstringblessure. En na het WK bracht ‘Big Rom’ niet de doelpunten die de club van hem verwacht had: 5 goals in 19 matchen, waaronder 4 strafschoppen. Enkel die beslissende treffer in de 1/8ste finales van de Champions League tegen Porto bracht de club een aardige duit op.

Na vijf nederlagen in de laatste zeven matchen dreigt Inter in de Serie A ook naast Champions League-voetbal te grijpen. Een nieuwe domper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *