Thu. Sep 19th, 2024

Dante Vanzeir (24) kent zijn straf na het racisme-incident. New York Red Bulls heeft in een verklaring bekendgemaakt dat de Belgische aanvaller zes wedstrijden wordt geschorst door de Major League Soccer (MLS). Hij krijgt ook een boete, mag tot de schorsing is afgelopen geen andere wedstrijden – zoals beker- of oefenmatchen – spelen en moet een hersteltraject volgen.

De aanvaller, die in de afgelopen wintermercato de overstap maakte van Union Sint-Gillis, verontschuldigde zich eerder al voor zijn racistische uitlatingen in de wedstrijd tegen de San Jose Earthquakes afgelopen zaterdag, en gaf aan de volledige verantwoordelijkheid te zullen nemen en elke mogelijke schorsing te zullen accepteren.

New York Red Bulls-coach Gerhard Struber kreeg eerder donderdag op zijn persconferentie al een hoop vragen over de Belgische spits, voor wie Strubers deur naar eigen zeggen nog steeds open staat. “Jonge spelers maken fouten. We willen hem helpen, maar het zal tijd vergen om hem weer in de groep te integreren”, zei hij. “Dit is een nieuwe situatie in mijn carrière als coach. Ik voel me schuldig ten opzichte van de spelers, de fans en mijn staf. Het is nu mijn plicht om iedereen weer bij elkaar te brengen. Gisteren hadden we een gesprek met de fans – dat ging de goede richting uit. We hebben ook met Jeremy Ebobisse van San Jose kunnen spreken. Het was een goed gesprek.”

Vanzeir besliste eerder al in samenspraak met New York Red Bulls om voorlopig een stap opzij te zetten. “Dante had veel spijt. Hij heeft zijn ploegmaats toegesproken en zijn verontschuldigingen aangeboden. Mijn deur staat nog steeds open voor hem. Jonge spelers maken fouten. We willen hem helpen, maar het zal tijd vergen om hem weer in de groep te integreren. Er zullen veel gesprekken nodig zijn en hij zal moeten werken aan zijn gedrag.”

Verdediger Sean Nealis, een ploegmaat van Vanzeir, sloot zich bij die woorden aan. “Hij zal een lange weg moeten afleggen om ons vertrouwen opnieuw te winnen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *