Thu. Sep 19th, 2024

Het lijkt er steeds meer op dat Lionel Messi komende zomer terugkeert bij FC Barcelona, wanneer zijn contract bij Paris Saint-Germain na twee jaar is afgelopen. Robert Lewandowski (34) ziet de terugkeer van de bijna 36-jarige Argentijn wel zitten.

,,Messi hoort bij Barcelona“, zei Lewandowski in gesprek met de Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo. ,,Als hij terugkeert, zou dat iets ongelooflijks zijn. We weten dat Barcelona zijn plek is. Ik weet niet wat er de komenden tijd gaat gebeuren, maar ik hoop dat ik volgend seizoen samen met hem kan spelen.”

Lewandowski zelf maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Bayern München naar Barcelona. De 34-jarige Pool staat nu op 27 treffers, waarvan 17 in La Liga. Daarmee is hij de topscorer van Spanje, met drie goals voorsprong op Karim Benzema. Lewandowski krijgt toch flink wat kritiek, ook omdat zijn statistieken in de Bundesliga jarenlang een stuk indrukwekkender waren. ,,Mensen verwachten altijd meer doelpunten en ik ben ervan overtuigd dat we aanvallend nog beter kunnen”, zegt Lewandowski, die in de Bundesliga liefst 344 keer scoorde in 375 wedstrijden voor Borussia Dortmund en Bayern München. Aanvallend is het dit seizoen vaak weinig bijzonders wat Barcelona laat zien, zo ook zondagavond tegen Girona (0-0) in Camp Nou. Dankzij slechts negen tegentreffers in 28 tegentreffers koerst Barcelona met een voorsprong van dertien punten op Real Madrid echter probleemloos op de landstitel af.

Het publiek in Camp Nou scandeerde tegen Girona en vorige week woensdag tegen Real Madrid (0-4 nederlaag in Copa del Rey) in de tiende minuut om Messi, die door de coronamaatregelen geen mooi afscheid heeft kunnen nemen van de fans in Barcelona in de zomer van 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *