Thu. Sep 19th, 2024

En of er nog kracht in de benen zat. Wout van Aert (28) probeerde gisteren in Parijs-Roubaix het laken naar zich toe te trekken op Carrefour de l’Arbre, maar werd dan een halt toegeroepen door een lekke achterband. Desondanks realiseerde Van Aert toch de snelste Strava-tijd ooit op de kasseistrook.

Op iets meer dan 16 kilometer van het einde – vlak na de controversiële val van John Degenkolb – gooide Wout van Aert al zijn kaarten op tafel op Carrefour de l’Arbre, de laatste zware strook van Parijs-Roubaix. Van Aert pakte meteen een gaatje op Mathieu van der Poel, die even het momentum verloor door de val van Degenkolb.

Plots keerde Van der Poel echter snel terug en riep Van Aert iets in z’n communicatie met de volgwagen. Pech? Jazeker. Onze landgenoot kreeg af te rekenen met een leegloper achteraan en moest Van der Poel zo laten rijden. Het verdict is bekend: de Nederlander gaf zijn voorsprong niet meer weg en won voor de eerste keer Parijs-Roubaix.

Van Aert baalde natuurlijk – mét reden. Want uit zijn Strava-file van Roubaix blijkt dat er nog behoorlijk wat buskruit in de benen zat. Ondanks zijn lekke band zette Van Aert namelijk de snelste tijd ooit neer op Carrefour de l’Arbre. Hij werkte de 1,97 kilometer kasseien af in 2:50, goed voor een gemiddelde snelheid van 41,8 kilometer per uur.

Daar moeten we natuurlijk ook wel aan toevoegen dat Van der Poel – die zijn rit niet postte op Strava – enkele seconden vroeger dan Van Aert de stenen afdraaide. Ook op Hem – de op één na laatste kasseistrook – pakte Van Aert de KOM, maar ook daar is de tijd van Van der Poel dus niet gekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *