Thu. Sep 19th, 2024

PSV heeft ook aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior de volle buit overgehouden. De ploeg van Ruud van Nistelrooij pakte dankzij een snelle goal van Luuk de Jong meteen de voorsprong en kon daarna lang niet doordrukken. Dankzij goals van Xavi Simons, Fabio Silva en Érick Gutiérrez werd de uitslag in de slotfase toch nog een stuk groter dan de 1-0 die lang op het bord stond: 4-0.

Prettig voor PSV was dat AZ ook nog in eigen huis van Sparta verloor, waardoor het scenario van een vierde plek in de eredivisie steeds verder naar de achtergrond verdwijnt.

Niet dat de Eindhovenaren groots speelden, want PSV kwam na de snelle goal van Luuk de Jong amper tot kansen en wist Excelsior een uur lang amper vast te zetten, zoals dat op basis van de stand op de ranglijst verwacht zou mogen worden. De Rotterdammers hadden zelfs een kans om te scoren, maar Kenzo Goudmijn schoot in goede positie over het doel van Walter Benitez.

PSV speelde lang een van meest matige thuiswedstrijden van het seizoen, maar daar kwam in de slotfase verandering in en Excelsior brak na de 2-0 als een visstick die een half uur in een draaiende magnetron heeft gelegen.

Dit seizoen verloren de Eindhovenaren in het Philips Stadion alleen van AZ en speelde PSV gelijk tegen Sparta, maar Excelsior ging met niets naar huis. PSV had tegen de degradatiekandidaat graag nog overtuigender aan het doelsaldo willen werken, maar was te slordig om een nog grotere serie kansen te creëren. Excelsior hield de boel in een 5-4-1-opstelling tot driekwart wedstrijd dicht en gaf lang weinig weg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *