Thu. Sep 19th, 2024

Na drie wedstrijden zonder zege weet Racing Genk weer wat winnen is. Dankzij een knappe vrijschopgoal van Mike Trésor in de 87ste minuut haalde een dominant, maar met kansen morsend Genk het met 2-1 van OH Leuven.

Door een 6 op 18 zag Racing Genk de laatste weken Union en Antwerp dichterbij sluipen. Een overwinning tegen OH Leuven, dat door het auto-ongeval van Sofian Kiyine een woelige week kende, was dus zeer welkom. De ploeg van Wouter Vrancken trok dan ook meteen ten aanval en was voor rust zéér dominant.

Dat resulteerde in de 25ste minuut in de 1-0 van Bryan Heynen. De aanvoerder werd voor rust nog gehuldigd omdat hij aan zijn 250ste wedstrijd voor KRC Genk zou gaan beginnen. Aan zijn goal – zijn 25ste in Genkse loondienst – ging een schot op de paal van Paintsil vooraf. Even leek de treffer te worden afgekeurd, maar de VAR zag dat de bal van een Leuvens been kwam: 1-0 dus.

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar vroeg in de tweede helft liep het mis voor de thuisploeg. Gonzalez ging in de zestien neer na een tikje van McKenzie op zijn kuit. De VAR riep Boterberg naar het scherm en de bal ging op de stip. Thorsteinsson klaarde de klus met een panenka: 1-1.

Met een uitwedstrijd op Sclessin in het verschiet kon Genk zich thuis geen puntenverlies veroorloven. Het zocht opnieuw fanatiek de aanval. Samatta miste een prima kans, maar vooral Paintsil liet het liggen. Heynen leek namelijk zijn tweede van de middag te maken en Genk opnieuw op voorsprong te zetten, maar Paintsil wilde op de doellijn zelf nog binnentikken. Zijn balaanraking zorgde voor een dusdanig effect dat het leer zowaar in de handen van Cojocaru verzeilde.

Diezelfde Paintsil schonk niet veel later nog uitstekende kansen aan Trésor en invaller Sor. De eerste schoot hoog over, de tweede miste zijn schot. Preciado liet na een steekpass van El Khannouss dan weer na om af te drukken.